- advertentie -

Politie waarschuwt voor babbeltrucs

De politie in Krimpen aan den IJssel waarschuwt voor individuen die met oneerlijke bedoelingen proberen woningen binnen te dringen. Op woensdag werden drie bewoners hiermee geconfronteerd, zo deelde de politie mee.

Het advies van de politie is om nooit zomaar iemand in uw woning toe te laten, aangezien deze personen diverse excuses gebruiken om binnen te komen. Soms doen ze zich voor als bankmedewerkers die pasjes komen ophalen.

Opmerkelijk is het verhaal van een 91-jarige bewoonster die te horen kreeg toen ze de deur opende: “We zijn hier om uw spaargeld op te halen dat thuis ligt, vanwege een dreigende inbraak vannacht.” Gelukkig liet de vrouw zich niet misleiden en sloot de deur.

De politie meldt dat ze inmiddels camerabeelden heeft van deze praktijken in Krimpen, die momenteel verder worden onderzocht.

Twee weken geleden op zondagavond is er ook een babbeltruc gebruikt om een woning binnen te dringen aan de Fresia. De verdachten zijn er met een onbekende buit vandoor gegaan. De politie was snel ter plaatse en onderzoekt deze zaak.

Babbeltruc
Krimpen
Krimpen 112
Politie

Heb je een nieuwstip? Laat het ons weten: [email protected]. Wil je beeldmateriaal insturen? Dat kan via deze pagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

- Advertentie -