- advertentie -

Eerste Corona besmetting in Krimpen

Een vrouw uit Krimpen aan den IJssel is besmet met het coronavirus. Dit bericht ontving het college van burgemeester en wethouders van de directie van het Krimpenerwaard College.

De vrouw is medewerker van de ondersteunende dienst op de school. Zij heeft beroepshalve geen contact met leerlingen. De vrouw zit in thuisisolatie. Ook heeft zij een kind op het Krimpenerwaard College. Deze leerling is ook in thuisisolatie en komt voorlopig niet naar school. Omdat de betreffende leerling zelf geen klachten heeft, is het risico op besmetting uiterst klein. De school heeft in overleg met het RIVM en de GGD het risico op verdere besmetting op laag gekwalificeerd. Ondanks dit blijven de collega’s waarmee langdurig en direct contact is geweest tijdens de incubatietijd uit voorzorg thuis. Alle ouders en collega’s zijn direct nadat dit nieuws bekend werd schriftelijk geïnformeerd.

Volg de adviezen van RIVM en GGD op om verdere besmetting te voorkomen

Burgemeester Martijn Vroom laat in een reactie weten mee te leven: “Ik wens haar van harte beterschap toe! We hopen op een spoedig herstel. Dit is vervelend voor mevrouw zelf, maar zeker ook voor haar omgeving. Het college is blij dat de school adequaat heeft gereageerd. Om verdere besmetting te voorkomen is het heel verstandig de adviezen van RIVM en GGD op te volgen.”

Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe bij nieuwe patiënten: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt. Door deze maatregelen verkleint de kans dat de ziekte zich verder kan verspreiden. De gemeente blijft in nauw contact met de GGD Rotterdam-Rijnmond en ook met de Veiligheidsregio Regio Rotterdam.

Wat kunt u zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • was uw handen regelmatig;
  • hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog;
  • raak uw neus, mond en gezicht zo min mogelijk aan;
  • gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik meteen weg;
  • schud geen handen.

Waar vindt u meer informatie?

Kijk op www.RIVM.nl voor de meest actuele informatie over het coronavirus. Hier vindt u ook antwoorden op veelgestelde vragen. U kunt ook bellen met het landelijk informatienummer 0800 – 1351. Reisadviezen vindt u op de website www.nederlandwereldwijd.nl

Lees meer hierover in ons corona dossier

Bron: Krimpen Aan Den IJssel

Coronavirus
Krimpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

- Advertentie -