- advertentie -

Kabinet maakt nieuwe coronamaatregelen bekend

Het kabinet heeft vanavond tijdens een persconferentie nieuwe coronamaatregelen bekend gemaakt.

Deze maatregelen zijn nodig omdat de besmettingen snel oplopen. Inmiddels lijken de cijfers de goede kant op te gaan, maar het gaat niet snel genoeg. Daarom heeft het kabinet de volgende maategelen aangekondigd:

Het kabinet roept mensen op om niet naar het buitenland te reizen. Daarmee doelen ze op de kerstvakantie en de eerste helft van januari. Deze oproep geldt ook voor ‘gele’ landen en gebieden. Geel betekent dat er risico’s zijn. Verder gaan de komende twee weken de bibliotheken, bioscopen, theaters, musea, pretparken, sauna’s en dierentuinen dicht.

Groepsgrootte

De groepsgrootte gaat van vier personen naar twee personen. Ook het aantal mensen op een uitvaart of bruiloft gaat omlaag. Nu mogen daar maximaal dertig personen bij aanwezig zijn, deze wordt verlaagd naar twintig. Sportscholen mogen wel open blijven, dit is namelijk voor veel mensen een uitlaatklep vindt het kabinet. Groepslessen mogen niet meer gegeven worden.

De maatregelen gelden vanaf woensdagavond 22.00 uur.

Besmettingen Krimpen

Begin deze maand liepen de besmettingen in Krimpen snel op. Het lijkt erop dat de cijfers in de gemeente nu weer stabiliseren. Volgens de cijfers van het RIVM zijn er nu 13 positief geteste personen in Krimpen.

Coronamaatregelen
Coronavirus
Krimpen

Heb je een nieuwstip? Laat het ons weten: [email protected]. Wil je beeldmateriaal insturen? Dat kan via deze pagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

- Advertentie -