- advertentie -

Krimpen neemt extra maatregelen vanwege coronavirus

Krimpen Aan Den IJssel neemt extra maatregelen vanwege het coronavirus. Sinds donderdagmiddag gelden er nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

De gemeente neemt deze maatregelen:

 • Onze medewerkers werken zo veel mogelijk thuis.
 • De balie zal dagelijks, op afspraak, geopend zijn van 8.30 uur tot 12.00 uur.
 • Wij vragen inwoners, indien mogelijk, om afspraken voor producten aan de balie uit te stellen.
 • Nieuwe afspraken kunnen enkel telefonisch (gedurende de openingstijden) gemaakt worden via 14 0180. Online afspraken kunnen, tot nader bericht, niet gemaakt worden.
 • Bijeenkomsten met meer dan 100 personen gaan niet door.
 • Overleggen en bijeenkomsten met minder dan 100 personen, georganiseerd door de gemeente, worden zo veel mogelijk beperkt.
 • Voor evenementen en bijeenkomsten binnen de gemeente adviseren wij u contact op te nemen met de organisator of de website van de desbetreffende partij te raadplegen.

Zwembad de Lansingh

Het overdekte zwembad de Lansingh blijft gewoon open, wel mogen er maar maximaal 100 personen tegelijk naar binnen. “Wij roepen onze gasten op om hun verantwoordelijk te nemen in het belang van de volksgezondheid en te blijven luisteren naar de adviezen van het RIVM, voor al onze gasten geldt: heb je klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts, kom dan niet zwemmen.” Dit meldt beheerder Optisport.

Sportschool

Ook sportschool My Move gaat de deuren nog niet sluiten. “Uiteraard volgen we de ontwikkelingen wel op de voet. Voor ons geldt vooral geen paniek, wel maatregelen. We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM en de brancheorganisatie en blijven gewoon open. Om verspreiding van het virus tegen te gaan hebben we alle hygiëne- en andere voorzorgsmaatregelen genomen. Zo houden we bijvoorbeeld extra schoonmaakrondes en bevatten onze schoonmaakflesjes speciale ontsmettingsreinigers.

Streekmuseum

Het Streekmuseum heeft besloten om hun deuren tot in ieder geval 31 maart te sluiten. Alle activiteiten zoals bijenkomsten, rondleidingen en lezingen zijn geannuleerd.

DCV

Wedstrijden en trainingen van Voetbalvereniging DCV zijn afgelast. Dat heeft de KNVB besloten. Alle wedstrijden, trainingen en bijenkomsten gaan niet door. Ook de kantine is dicht. Dit geldt tot in ieder geval 31 maart.

Het was een drukke dag in de supermarkten vandaag. Jumbo Arnold de Jongste, gevestigd op de Korf plaatste de volgende oproep:

21 maart zou de The Walk 2020 ‘ALE RASA BETA RASA’ plaats vinden. Deze is ook afgelast. Op dit moment is er nog geen nieuwe datum bekend, dit wordt later bekend gemaakt.

Wat kunt u zelf doen?

De belangrijkste maatregelen zijn:

 • Was uw handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Schud geen handen

Waar vindt u meer informatie?

Kijk op www.RIVM.nl voor de meest actuele informatie over het coronavirus. Hier vindt u ook antwoorden op veelgestelde vragen. U kunt ook bellen met het landelijk informatienummer 0800 – 1351. Reisadviezen vindt u op de website www.nederlandwereldwijd.nl

Lees meer hierover in ons corona dossier
Coronavirus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

- Advertentie -