- advertentie -

Maatregelen lockdown coronavirus verlengd

Tijdens een persconferentie van het kabinet is bekend gemaakt dat de lockdown door het coronavirus worden verlengd tot 20 mei.

Het kabinet heeft zojuist tijdens een persconferentie bekend gemaakt dat de lockdown wordt verlengd tot 20 mei. De al eerder afgekondigde maatregelen duren nog tot 28 april maar worden dus met drie weken verlengd. Er is besloten dat basisschool kinderen vanaf 11 mei weer naar school gaan.

De andere maatregelen waaronder de sluiting van restaurants en cafés en de bezoekregeling voor de verzorgingstehuizen blijven tot 20 mei van kracht. Een week voor 20 mei besluit het kabinet of deze maatregelen worden verlengd of worden versoepeld. Evenementen worden verboden van 1 juni tot 1 september. Dat betekent dat festivals niet doorgaan.

Het wordt voor kinderen tot twaalf jaar wel mogelijk om buiten te sporten zonder de 1.5 meter afstand. Trainingen kunnen ook weer worden hervat, er mogen alleen geen wedstrijden gespeeld worden. Ook jongeren tussen twaalf en achttien jaar mogen weer trainen, maar wel op minimaal 1.5 meter afstand. Sportclubs en sportscholen blijven nog wel dicht.

De tandartsen en mondhygiënisten mogen de deuren weer openen, omdat zij beschikken over voldoende beschermingsmiddelen. Kappers en schoonheidssalons moeten hun deuren wel gesloten houden.

Doordat het kabinet alle evenementen en daarmee ook Eredivisie-wedstrijden heeft verboden, is het seizoen voorbij.

Omdat evenementen tot 1 september zijn verboden, wordt het Eredivisie seizoen niet meer afgemaakt.

Lees meer hierover in ons corona dossier

Heb je een nieuwstip? Laat het ons weten: [email protected]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

- Advertentie -