- advertentie -

Mannen opgepakt voor vliegen met drone boven gevangenis

Donderdagavond 7 mei heeft de politie twee mannen in Capelle Aan Den Ijssel opgepakt die met een drone boven de gevangenis in Krimpen vlogen.

De twee mannen zijn op de Nijverheidsstraat opgepakt in Capelle nadat zij met een drone boven de Penitentiaire Inrichting (P.I) in Krimpen vlogen. De politie kreeg rond 21.45 uur een melding van de gevangenis en zijn op zoek gegaan naar de piloot. Uiteindelijk troffen de agenten twee mannen aan in Capelle, waarvan één een grote drone met besturing daarvan in zijn hand had.

Eén van de mannen heeft nog geprobeerd te vluchten, maar is uiteindelijk opgepakt. Een politieagent heeft tijdens de achtervolging een fiets van een omstander gebruikt om de man aan te kunnen houden. De drone is in beslag genomen, ook zagen ze dat één van de mannen een klein pakketje dumpten. Deze is met een politiehond terug gevonden.

De mannen zijn aangehouden voor het overtreden van artikel 429a: goederen proberen binnen te smokelen in een gevangenis, en het vliegen in een no-fly zone. In heel Capelle geldt een no-fly zone vanwege het luchtverkeer van Rotterdam Airport.

Fotos: Politie Rotterdam-oost

112
Drone
Gevangenis

Heb je een nieuwstip? Laat het ons weten: [email protected]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

- Advertentie -