- advertentie -

Mieraskerk beschadigd door vuurwerkbom

De Mieraskerk in Krimpen is vannacht beschadigd geraakt door een vuurwerkbom. In de nacht van maandag op dinsdag hoorden omwonenden een harde klap.

Er zijn geen gewonden gevallen, er is alleen materiƫle schade aan de voorkant van het pand. De knal was rond 4.35 uur te horen. De politie doet op dit moment onderzoek bij de kerk. Het is niet bekend of het om een gerichte aanval gaat.

Dit weekend kwam de kerk veel in het nieuws. De kerk besloot om weer fysieke diensten te gaan houden voor honderden kerkgangers, ondanks de coronamaatregelen. Zondagochtend liep het uit de hand omdat een verslaggever van Rijnmond die kerkgangers probeerden te interviewen, een trap in zijn rug kreeg door een 43-jarige kerkganger. Hij is gelijk opgepakt door de politie. De verslaggever heeft aangifte gedaan.

Twee kerkgangers waren vanmorgen bezig om de schade op te ruimen. “Dit is echt verschrikkelijk”, dit heeft naar aller waarschijnlijkheid te maken met alles wat er zondag is gebeurd”, reageert de hulpkoster. De politie is op zoek naar getuigen en de forensische opsporing is nu bezig met een sporenonderzoek bij de kerk.

De twee kerkgangers geven ook de media de schuld van de explosie. “Journalisten hebben hier steeds voor de deur gestaan. Zelfs aan kinderen van negen jaar worden vragen gesteld, dat is niet goed”.

Foto: Google Maps

Krimpen
Krimpen Aan Den IJssel
Mieraskerk

Heb je een nieuwstip? Laat het ons weten: [email protected]. Wil je beeldmateriaal insturen? Dat kan via deze pagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

- Advertentie -