- advertentie -

Mondkapje vanaf vandaag verplicht

Vanaf vandaag dinsdag 1 december is het dragen van een mondkapje in een publieke ruimte verplicht.

Vanaf vandaag is het verplicht om een mondkapje te dragen in publieke ruimtes. Het gaat om winkels, bij de kapper, in musea, het theater en in de bibliotheek. Ook in het onderwijs is het verplicht vanaf 12 jaar. Je kunt een boete van 95 euro riskeren.

In het openbaar vervoer was een mondkapje al verplicht, dit geldt nu ook voor stations en bij bus- en tramhaltes. Op scholen, in de horeca en in het theater mag het mondkapje af maar bij contactberoepen als de kapper niet. Volgens het openbaar ministerie moeten winkeliers en ondernemers hun klanten erop wijzen om een mondkapje te dragen.

Doet een klant dit niet, kan de toegang worden ontzegd. Als ondernemers of winkeliers tegen problemen aanlopen, kunnen ze een boa of de politie inschakelen.

Faceshields mogen niet als mondkapje gebruikt worden, omdat deze niet genoeg beschermen. Volgens de regels moet een mondkapje de mond en neus volledig bedekken. In de kerken, moskee├źn, tempels en synagogen is een mondkapje niet verplicht, omdat dit geen publieke ruimte is.

Coronavirus
Krimpen112
Mondkapjesplicht

Heb je een nieuwstip? Laat het ons weten: [email protected]. Wil je beeldmateriaal insturen? Dat kan via deze pagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

- Advertentie -